Despre NSF

Ce este Noaptea Studiourilor?

Noaptea Studiourilor Foto este un eveniment care îşi propune crearea unei punţi de comunicare între public şi fotografii cu spaţii dedicate din Bucureşti şi din ţară.

În noaptea evenimentului, studiourile foto care s-au înscris în prealabil la eveniment rămân deschise până la ora 24:00, primesc publicul curios să vadă cum arată un studio foto şi cum se desfaşoară o şedinţă foto profesională, şi organizează, fiecare după idei şi posibilităţi, diferite activităţi (ateliere, mini-cursuri, demonstraţii, expoziţii, şedinţe foto gratuite).Care sunt obiectivele noastre?

Prin posibilitatea de a vizita mai multe studiouri foto, publicul va înţelege mai bine procesul creativ şi eforturile reale din spatele unei sedinţe foto de studio, indiferent de tematică.

De asemenea, ne dorim să încurajăm publicul să treacă peste inhibiţii, să pună întrebări, să înveţe că fotografia de studio este accesibilă nu doar modelelor profesioniste sau agenţiilor de publicitate.


Nu în ultimul rând, dorim încurajarea colaborării dintre fotografii de studio şi fotografii care nu au spaţii dedicate.     


Avantajele participării (ca studio foto)

Noaptea Studiourilor Foto va promova pe toate canalele aflate la dispoziţie (presa tipărită şi online, radio, televiziune şi social media) toate studiourile participante. Aveţi astfel posibilitatea de a promova nu doar studioul in sine, cât şi eventuale servicii, adaptate pe tipul de fotografie pe care îl preferaţi. În plus, publicul care va participa la eveniment va include mai multe categorii de potenţiali clienţi. De altfel, fiecare studio are posibilitatea de a-şi atrage cât mai mulţi vizitatori prin activităţile pe care le organizează în spaţiul propriu.

Nu în ultimul rând, un număr mare de participanţi dovedeşte un interes în creştere faţă de fotografia de studio (şi fotografia profesionistă, în general), un aspect pozitiv pentru întreaga comunitate fotografică din Romania, a cărei imagine ar avea de profitat de pe urma unei expuneri mai mari (aşa cum fac muzeele sau galeriile în nopţile dedicate).


Cum vă puteţi înscrie?

Înscrierea se face completând formularul de participare pana la data 30 aprilie inclusiv. Formularul trebuie completat online aici.

Toate studiourile care se înscriu la eveniment trebuie să organizeze, în spaţiul propriu, cel puţin o activitate pentru public. Aceasta poate fi:

- workshop, atelier, mini-curs

- şedinţe foto demonstrative

- mini-şedinte foto gratuite, pentru public

- demonstraţii de machiaj şi coafură cu stiliştii proprii (acolo unde este cazul)

- expoziţie foto, etc.

Mai multe detalii despre înscriere şi criteriile de eligibilitate găsiţi în pagina Regulamentului.