Regulament

Regulament de participare la

Noaptea Studiourilor Foto

Noaptea Studiourilor Foto este un eveniment marca Uncle Jeb Studio din Bucureşti, cu scopul principal de a promova un număr cât mai mare de studiouri de fotografie din capitală şi de a atrage atenţia asupra realităţii fotografiei ca business lucrativ.

A doua ediţie a Nopţii Studiourilor Foto va avea loc în Bucureşti pe 20 iunie 2015, începând cu ora 10:00* şi terminându-se după miezul nopţii.  

După modelul deja cunoscut al altor nopţi albe (Noaptea Muzeelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Agenţiilor), Noaptea Studiourilor Foto este un eveniment-umbrelă pentru evenimentele individuale care se desfăşoară la fiecare studio de fotografie participant; fiecare studio este responsabil pentru organizarea şi buna desfăşurare a evenimentului propriu, după cum se stipulează mai jos, în secţiunea Obligaţii.

*Ca urmare a numeroaselor voci care au cerut ca la a doua ediţie evenimentul să dureze mai mult, Noaptea Studiourilor Foto va începe de la ora 10 dimineaţa, cu un fel de "warm-up" pentru activităţile din timpul serii şi nopţii.  


Criterii de eligibilitate pentru studiourile participante


Înscrierea la Noaptea Studiourilor Foto costă 250 de lei. La eveniment poate participa orice studio de fotografie din Bucureşti, cu următoarele condiţii:


- să aibă un sediu / punct de lucru.

- spaţiul studioului să fie suficient de generos pentru a găzdui un mic eveniment (workshop, demonstraţie, etc), cu public.

- să rezerve un spaţiu de cel puţin 2x2m pentru prezentare, demonstraţii sau branding din partea partenerilor sau sponsorilor.

- să completeze până la data de 30 aprilie (prelungit până pe 20 mai) 2015 formularul de înscriere (se completează online).

- să trimită până la data de 30 aprilie la adresa [email protected] câteva fotografii cu spaţiul studioului (util în prezentările pentru sponsori şi parteneri) şi logo-ul studioului (cerinţă valabilă doar pentru studiourile care nu au mai participat deja).

- să organizeze în Noaptea Studiourilor Foto cel puţin un eveniment fotografic (atelier, workshop, mini-curs, expoziţie, demonstraţie, ş.a.m.d) în intervalul 10:00-24:00 (cu posibilitate de prelungire a programului evenimentelor după disponibilitatea fiecăruia).


Drepturi şi obligaţii


1. Organizatorii evenimentului Noaptea Studiourilor Foto se obligă să:


- promoveze numele studiourilor foto participante şi evenimentele organizate de acestea în toate materialele de presă asociate acestui eveniment, pe site-ul evenimentului şi pe toate canalele de promovare care le stau la dispoziţie (pre- şi post-eveniment).

- prezinte în mod obiectiv partenerilor şi sponsorilor ‘dosarele’ studiourilor participante, în vederea organizării echitabile a diverse activări sau evenimente conexe de branding on location.

- includă toate studiourile participante pe harta evenimentului, în program şi pe toate materialele promoţionale (flyere, postere, ş.a.m.d.).
2. Studiourile participante la Noaptea Studiourilor Foto se obligă să:


- achite până la data de 30 aprilie suma de 250 de lei reprezentând taxa de participare.

- se încadreze în datele limită de trimitere a materialelor necesare, specificate la secţiunea Criterii de eligibilitate.

- organizeze, cu resurse proprii, cel puţin un eveniment în Noaptea Studiourilor, între orele 10-24.

- garanteze lipsa de incidente care pot fi cauzate de fluxul de vizitatori în timpul nopţii (valabil mai ales în cazul studiourilor de apartament, cu vecini nevricoşi).

- anunţe retragerea (din orice motiv) din eveniment sau modificări ale evenimentelor personale până pe 10 mai cel mai târziu, pentru a nu influenţa corectitudinea materialelor promoţionale.

- trimită până pe data de 20 mai, cel târziu, programul final al evenimentului organizat in spațiul propriu.

- să monitorizeze fluxul de vizitatori din Noaptea Studiourilor pentru a putea oferi a doua zi organizatorilor date corecte despre trafic.

- să furnizeze organizatorilor orice fel de materiale care pot ajuta la realizarea unui tablou complet al evenimentului: fotografii, filmări, time lapse, ş.a.m.d., cedând organizatorilor dreptul de utilizare a acestor materiale în orice expunere legată de promovarea evenimentului Noaptea Studiourilor Foto (inclusiv ediţiile viitoare). Organizatorii se obligă să menţioneze autorul materialelor în cauză cu ocazia oricărei utilizări cu scop promoţional.


Disclaimer


Organizatorii evenimentului Noaptea Studiourilor Foto nu îşi asumă responsabilitatea pentru buna funcţionare a evenimentelor proprii studiourilor.

Fiecare studio participant este singur responsabil pentru organizarea eficientă a evenimentului său, în conformitate cu descrierea furnizată anterior organizatorilor.